Lettertype dyslexie

Speciaal lettertype Dyslexie


Het speciale Dyslexiefont werd ontworpen voor dyslectici. Het is gratis te downloaden via deze website. Wie de font (lettertype) installeert kan er gebruik van maken in het schrijven van artikelen en werkstukken. Handig, zeker voor kinderen die moeite hebben met de gewone tekstverwerker.

De Dyslexiefont kenmerkt zich door de wijze waarop letters zijn vormgegeven. De onderkant van de letters is dikker.

Christian Boer

De Nederlandse ontwerper Christian Boer heeft het lettertype ontworpen, omdat hij zelf dyslexie heeft. Om zijn lezende leven draaglijker te maken ontwikkelde hij dit lettertype. Hij richtte zich bij het ontwerp op het feit dat dyslectici letters met elkaar verwisselen. Ze worden gespiegeld (denk aan de d, p, b en q) en door elkaar gehaald. Vaak onopgemerkt, waardoor het erg veel moeite kost om een tekst te lezen.
Daarbij smelten letters vaak samen, omdat ze dicht op elkaar staan. Zelfs regels kunnen soms door elkaar heen lijken te lopen.

Ontwerp

Het ontwerp van het font is zo dt iedere letter een unieke vorm heeft. Draaien van letters, spiegelen en verwisselen worden tegengegaan. Ook heeft Boer extra ruimte tussen de letters gemaakt, zodat de letters niet snel kunnen versmelten. Het begin van een zin is beter in kaart gebracht omdat de hoofdletters erg dik zijn aangezet.

Honderdduizenden mensen

Het lettertype van Christian Boer wordt wereldwijd door honderdduizenden mensen met dyslexie gebruikt. Het lettertype is makkelijk te installeren en toe te passen in alle gangbare programma’s en browsers.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *